Totul despre prospectarea aurului

Inainte de anul 1989, metalul nobil a fost exploatat la nivel industrial prin intermediul a zeci de balastiere, alături de nisip şi pietriş. Producţiile obţinute în perioada regimului comunist depăşeau sute de kilograme pe an. După 1989, în urma privatizării balastierelor, dar şi în lipsa unor reglementări din partea statului, aurul nu a mai fost sortat de nisip şi de pietriş şi a ajuns, în cele din urmă, în materiale de construcţii.

Prospectarea aurului este actul de a căuta noi depozite de aur. Metodele utilizate variază în funcție de tipul depozitului căutat și de resursele prospectorului. Deși în mod tradițional o activitate comercială, în unele țări dezvoltate, prospectarea aurului a devenit, de asemenea, o recreere populară în aer liber.

Exploatarea și prospectarea aurului recreativ a devenit o recreere populară în aer liber într-o serie de țări, inclusiv Noua Zeelandă (în special în Otago), Australia, Africa de Sud, Țara Galilor (la Dolaucothi și în Gwynedd), în Canada și în special în Statele Unite. Mineritele de agrement sunt adesea miniere de scădere la scară mică, dar au fost contestate din motive de mediu. Întreruperea depozitelor vechi de placer de aur riscă reintroducerea poluării după graba de aur, inclusiv mercurul în depozitele miniere vechi și sterile.

Call Now ButtonSUNA ACUM